Certificat de handicap, termen de valabilitate…

de Admin

octombrie 19th, 2010

Va anuntam pe aceasta cale ca OUG 84/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este in vigoare, fiind publicata in  Monitorul Oficial, Partea I nr. 654 din 22 septembrie 2010.

Din continutul acestei ordonante de urgenta a guvernului, extragem Art. 59, litera c, care are urmatorul continut:

„c) sa se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente in domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de incadrare in grad si tip de handicap; ”

Iata deci ca certificatele de handicap isi pierd termenul de valabilitate dupa buna placere a „structurilor competente in domeniu”, ceea ce inseamna ca si certificatele permanente isi modifica statutul in certificate nepermanente.

Consideram o umilire a acestei categorii de persoane faptul ca actualul guvern doreste sa readuca in fata comisiilor de evaluare persoane care au fost deja evaluate si carora li s-a acordat certificat de handicap permanent. Aceste persoane sunt in cea mai grava conditie din punct de vedere medical si pe langa faptul ca sunt obligate sa supravietuiasca sub orice limita a mizeriei si saraciei, trebuie sa faca un efort pentru a ajunge la comisie, altfel risca sa piarda toate drepturile, si asa putine…


2 Raspunsuri la “Certificat de handicap, termen de valabilitate…”

  1. DB spune:

    Incepand cu aceasta luna se aplica scutirea de impozit pt. persoanele cu handicap grav si accentuat.Se aplica retroactiv,dar nu stiu din ce luna.

  2. dores ca sa stiu in ce data trebuie sa ma prezint la “Comisia de evaloare a persoanelor cu handicap

Adauga comentariu